Postuur kanarie

postuurkanarie

De Lancashire is één van de oudste kanarierassen die tot de postuurkanaries behoort. Van oorsprong is niet veel bekend van dit vogelras maar wel is duidelijk dat hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van rassen. Voorbeelden hiervan zijn de Yorkshire (kanarie) en de Crested. De Lancashire heeft meerdere malen op het randje gestaan van uitsterven. De meeste Lancashire die wij nu zien zijn gereconstrueerd van andere vogelrassen die zijn ontstaan door hen.

Categorie

De Lancashire behoort tot de categorie postuurkanarie van de vogel soort kanarie. Dit ras is het grootste van zijn soort en wel 9 inches oftewel 23 centimeter. Deze maat is wel een aanbevolen maat dus afwijkingen kunnen voorkomen.

Beschrijving

De kuifvorm moet hoefijzervormig zijn, de achterzijde moet dus glad overgaan in de nekbevedering. Hoewel bij de meeste postuurkanaries de kleur geen rol speelt wordt in de Engelse standaard, voor de Lancashire een éénkleurige vogel geëist, waarbij bontheid niet toegestaan is. De enige pigmentkleur die de vogel mag laten zien is in de kuif. Hier is een grijze kuifkleur toegestaan