Vogelbeurs


Eerste volgende beurs zie rubriek Agenda
De vogelbeurzen en de onderlinge TT worden gehouden in het gebouw Oregondreef 33 Utrecht.
De vogelbeurs is open van 10.00 tot 12.30 uur.
Toegang is gratis.
Verkoop vanuit lopers is niet toegestaan.

inlichtingen email of bellen secretaris EUKV

Het ontstaan van onze vogelbeurs.
Begin jaren 90, bezocht ondergetekende samen met Rinus van Leeuwenkamp (onze toenmalige penningmeester) maandelijks de vogelbeurs aan het Niels Stensen college.
Deze werd georganiseerd door onze zustervereniging van de Nederlandse Bond van Vogelhouders, jullie begrijpen dat de E.U.K.V. aangesloten was bij de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders.
Entree was altijd een gulden en dan kreeg je als entreebewijs een z.g. fietsenstalling nummertje, de beurs werd goed bezocht door leden van de E.U.K.V., was altijd gezellig.
Werden regelmatig door bezoekers een bastaard kanarie/exoot meegenomen om elkaar in zang af te troeven.
Wat me ook altijd zal blijven bijstaan is het platgetrapte vogeldoosje van Rinus, heeft daar nog nachtmerries van.
De verhalen die daar rond gingen ongelooflijk, zou Simon Carmiggelt rode wangetjes van hebben gekregen.
Carmiggelt bekend bij de oudere generatie natuurlijk.
Daar wij in die tijd met de vereniging door moeilijke tijden gingen is een bekend gegeven, gelukkig waren we op een goede plek terecht gekomen met onze onderlinge tentoonstelling, nl bij mijn werkgever de Paardenkathedraal, gehuisvest in het mooie Crouwelgebouw in de Wittevrouwen.
We hadden daar net onze eerste TT daar achter de rug en deze was zeer goed geslaagd, maar het probleem was waar halen we leden vandaan, we hadden er nog maar 19, oorzaak het overstappen van vooral onze kleurkanarie mensen naar een nieuwe vereniging in Nieuwegein.
Als eerste redmiddel werd ingesteld dat gastleden of ook verenigingsleden welkom werden, deze mensen konden met het verenigingskweek nummer nl. 350 alleen de onderlinge TT spelen en dit was op korte termijn een prima aanvulling op het ledenbestand, deze mensen konden alleen niet het bondsschild winnen, was alleen bestemd voor bondsleden.
Gelukkig hadden we een bestuur dat de schouders er wel onder wilde zetten en menige activiteit werd bedacht en georganiseerd.
Voor de kleintjes in de vereniging werd in samenwerking met Myrna van kinderdagverblijf Sesam een kleurwedstrijd georganiseerd.
Er waren prijzen in 2 leeftijdsgroepen en de tekeningen werden uitgestald in de TT-ruimte, op zaterdagmorgen was dan de prijsuitreiking, met de ouders erbij natuurlijk.
Was een dankbare aanvulling op de bekende stille zaterdagochtenden.
En zo kwamen Rinus en ondergetekende op het idee tot het organiseren van een vogelbeurs,1 keer per maand op een zondag.
Gesproken werd er met de leiding van de PK en deze waren akkoord, weet dat niemand van mijn collega's zaalruimte kregen, zelfs niet voor een verjaardag/ bruiloft enz. maar de E.U.K.V. mocht haar gang gaan.
Het idee werd voorgelegd aan het bestuur van de vereniging en deze gingen ook akkoord, dus alles kon in gang gezet worden.
Aangeschaft werden er enkele behangtafels en een aantal schragen om de aangeboden vogels op uit te stallen en uit de kelder van Freek werden steeds de nodige platen naar boven gehaald ook om de nodige spullen op uit te stallen.
Voor de levering van vogelbenodigdheden en zaden werd contact opgenomen met Cor van Schaik uit Harmelen en deze was maandelijks aanwezig, zijn wagen op het parkeerterrein aan de Bekkerstraat werd een bekende verschijning in de Bekkerstraat.
Alleen was Cor vaak langer op de parkeerplaats dan in de zaal, vooraf opgegeven bestellingen konden beneden opgehaald worden, onze secr., naam vaak de honneurs waar in de zaal voor Cor.
De beurzen waren een groot succes, altijd wel een 100 bezoekers en het eerste jaar konden we via de beurs 12 nieuwe leden verwelkomen, bijna allemaal inzenders, dus onze TT kreeg ook weer nieuw bloed.
De bar draaide als een tierelier, de door Truus van Leeuwenkamp gemaakte ballen gehakt, waren steevast uitverkocht en ook de tosti's hadden een prima afname.
Ook veel bezoek van onze zusterverenigingen, ook leden van hen konden hun spullen en vogels hier kwijt en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Iedere maand werd er volop publiciteit gemaakt, via kranten, radio enz., het internet stond in de beginnen nog in de kinderschoenen en de vereniging had nog geen pc in haar bezit.
Alles ging via de post en dit verliep prima, raambiljetjes bij dierenspeciaalzaken en flyers die gebundeld per 10 werden afgegeven in de dierenwinkels, hierop alle info over de vereniging enz.
De vereniging kwam weer helemaal tot bloei er was een moment dat we weer 64 leden op de lijst hadden staan en zo goed als allemaal in het bezit van vogels.
Natuurlijk waren er mensen met alleen een volière, deze kweekte niet voor de tentoonstelling, maar waren even zeer welkom.
Na een kleine 20 jaar in de PK zowel TT als vogelbeurs te hebben gehouden ging het met mijn fysiek steeds wat minder en moest ik dan ook met pijn in mijn hart een punt zetten achter mijn werkzaamheden bij de PK.
En was onze geweldige tijd voor de vereniging aan de Bekkerstraat helaas voorbij.
Maar natuurlijk werd er niet stilgezeten, samen met Anton Westening op zoek naar nieuwe zaalruimte voor onze vogelbeurs, daar het toenmalige bestuur wilde stoppen met de beurs, hebben we samen doorgezet en konden we terecht in het Antje Drijver paviljoen, gelegen in het welbekende Julianapark aan de Adam. Straatweg.
Dit was toch een soort van overleven voor de beurs en de mensen bleven een beetje bekend met de vereniging.
Belangrijkste was in deze tijd dat we onze naamsbekendheid niet zouden verspelen en dat lukte gelukkig.
Na enkele maanden, gingen we voor een gesprek met de mensen van N.O.C. de Doffer en hier vonden we een nieuw onderkomen voor onze beurzen en tentoonstelling, ook hier hebben we een mooie tijd gehad.
Maar helaas werd het hier voor ons te klein, de vereniging zat in de lift en konden eigenlijk voor de TT. onze vogels niet meer fatsoenlijk kwijt bij de doffer.
Met onze TT waren we inmiddels verhuist naar de Oregondreef 33.
Wel gingen we nog even door met onze vogelbeurzen bij de Doffer.
Tot ik aan Bert v.d. Pol vroeg of we niet ook met de beurzen terecht konden aan de Oregondreef, Bert moest dit even bespreken met zijn schoonvader Ger Hak.
En nu zitten we alweer een x aantal jaren met de hele vereniging in ons clubgebouw aan de Oregondreef.
Eerste jaren bleef ik de beurs organiseren met hulp van Willem Pest waren we iedere maand er druk mee, zaterdag opbouwen, mooie stroken mdf gezaagd met schragen, deze voor het uitstallen van de vogels en spullen.
Kees de Boer uit Bussum verzorgde een tafel met diverse zaden en vogelbenodigdheden, elke maand reed ik met Wil naar Kees om de spullen op te halen voor de beurs.
In 2017 besloot ik te stoppen met de beurs en droeg het spul over aan Wil Pest, werd allemaal fysiek een beetje te veel en Wil deed het prima, dus de beurzen konden voorgezet worden.
Helaas werd Wil ernstig ziek en ben ik bijgesprongen om in ieder geval de beurs bij de mensen bekend te houden, via media en internet.
Gelukkig gaat het inmiddels met Wil weer de goede kant op, maar doet hij even rustig aan, de beurzen gaan nog wel door, ik vind het een beetje aanmodderen, maar blijf het zien als een stukje promotie voor onze vereniging.
Al maken de nieuwe wetgevingen en spelregels het niet allemaal makkelijker en dit zal alleen maar vervelender worden.
Ik hoop dat de beurzen nog jaren mogen voortbestaan en bedank vooral Rinus en verder alle mensen die dit al die jaren mogelijk hebben gemaakt.
Sportgroeten Freek Luider.

Vogelbeurs 18 september 2016

Voor een impressie van de vogelbeurs in de Rode Doffer klik op onderstaande link.
http://www.youtube.com/watch?v=SBoYdUIqyG0

Onderstaand een impressie van een eerdere beurs op de Oregondreef.
De foto’s zijn gemaakt door Theo Pest.

 

 


Word lid van de EUKV,
we organiseren regelmatig leerzame informatieavonden, vogelbeurzen, maar ook kaart-en spellenavonden.
Als bondslid ontvangt u het maandblad van de NBvV.