Onderlinge tentoonstelling 2023

Beste allemaal.
De onderlinge tentoonstelling zit er weer op, 286 vogels werden er ingeschreven, op enkele absenten na waren ze allemaal aanwezig.
Was weer even spannend met de dreigende uitbraak van vogelgriep, maar gelukkig hadden we hier geen last van.
Leuk was het dat we dit jaar een volière hadden staan met 2 lorries van de blauwe bergen, leuke aanwinst voor de show.
Maandag 20 nov. werd er gestart met de opbouw, dit verliep erg voorspoedig, de dag erna werden de laatste puntjes op de i gezet en stond alles klaar voor het inbrengen van de vogels.
Woensdag werden de vogels ingebracht en door de medewerkers van water voorzien, hierna op een aangewezenplek geplaatst op de stellingen.
Donderdag de keurdag, voor de koffie de gordijnen van de zangvogels een half uurtje open, zodat deze kunnen eten, hierna de taak aan de voordragers om de vogels ter keuring aan te bieden bij de diverse keurmeesters.
Het secretariaat is eerst druk geweest met de inschrijvingen, verzenden kooinummers enz. En nu met het inschrijven van de keurresultaten, welke worden opgenomen in de ook te maken catalogus, ja er gebeurt veel achter de schermen, ook bij een kleine vogeltentoonstelling.
De openingsdagen waren rustig bezocht, je ziet bijna geen nieuwe mensen meer helaas, bewijs dat het niet goed gaat met onze vogelhobby, gelukkig was de sfeer goed en ook de verloting is met enig kunst en vliegwerk weer voor elkaar gekomen.
De prijswinnaars werden wel weer erg in de watten gelegd door onze weldoener, zakken voor en waardenbonnen voor de winnaars en natuurlijk de beker en bondsmedaille, maakt ze allemaal niets uit maar toch fijn als het jouw kant opvalt allemaal.
Via deze weg alle inzenders, medewerkers, adverteerders, keurmeesters weer ontzettend bedankt tot het welslagen van onze onderlinge TT.
Prijswinnaars van harte proficiat allemaal.
En natuurlijk een speciaal bedankje aan onze gastheer en penningmeester Ger Hak voor alle goede zorgen weer dit jaar.
Tot slot.
Ook dit jaar lukt het niet om een iedereen tevreden te stellen, jammer dat er dingen lopen zoals ze lopen, gelukkig maken we allemaal fouten en de beste stuurlui staan zoals bekend altijd aan de wal.
Wens jullie allemaal fijne feestdagen en een goede kweek toe.
Freek Luider.
Foto's zijn van Ger Hak en Frida Rosendal.
,

Downloaden inschrijvingsformulier word


Word lid van de EUKV,
we organiseren regelmatig leerzame informatieavonden, vogelbeurzen, maar ook kaart-en spellenavonden.
Als bondslid ontvangt u het maandblad van de NBvV.