Theo Pest

theopest

Hallo beste mensen
Mag ik mij even voorstelen mijn naam is Theo Pest.
Ik ben nu een aantal jaren lid ( 3 jaar) van de EUKV, waar ik iedere maand met plezier naar de vergaderingen ga, om zoveel mogelijk te leren over de kweek van de vogeltjes.

Vijf jaar geleden ben ik begonnen om vogeltjes te kweken en heb ook mijn vader Willem Pest weer aan het kweken van vogels gekregen.
Hij heeft in zijn vroegere jaren ook vogeltjes gekweekt en ik vond dat hij maar weer eens moest beginnen.
Hij heeft jaren altijd een kanarie gehad maar toen die kwam te overlijden, heb ik twee bruine zebravinken voor hem gekocht.
Hierdoor kwamen de verhalen weer boven over wat hij toen allemaal in het verleden heeft gedaan.

Naar aanleiding van die verhalen heb ik 3 kweekkooien gekocht en een diamantvink omdat hij dat een mooie vogel vond plus een aantal Goulds.
Dezelfde avond ben ik naar die man terug gegaan om ook drie kooien te gaan kopen en binnen een week hadden we er allebei 6 kooien.
In de diverse steden heb ik nog meer kooien opgehaald nu heb ik al 28 broedkooien en in een volière kweek ik gouldsamandine’s en spitsstarten.

Mijn zoon Mitchell die jeugdlid van de E.U.K.V is en mijn vrouw Marijke kweken ook vogels.
Mijn zoon zebravinken en mijn vrouw bourksparkieten en zilverberkjes en catharinaparkieten.
Verder heb ik ook nog een koppel muskaatvinken en koppel binsenastrilde maar mijn voorkeur gaat meer uit naar goulds en spitsstaarten en hoop dat ik er nog vele jaren mee mag kweken.

Natuurlijk hoop ik ook dat er meer mensen lid worden, want het is een geweldige vereniging en er worden ook veel leuke dingen georganiseerd.

Een ander hobby is het maken van foto's ,misschien tot ziens op een verenigingsavond of op een van onze vogelbeurzen.


Met Vriendelijke Groet
Theo Pest