Jenny Rijntjes-Tito

arievankesteren

Hallo sportvrienden,

Ik ben Jenny Rijntjes-Tito en al 40 jaar lid van de beste vereniging van Utrecht de EUKV.
Ik ben begonnen met het voeren van vogels en dat waren harzers toen wij net getrouwd waren, we woonde vlakbij mijn werk en kwam tussen de middag thuis en dus was het in de kweek de jonkies voeren.
Na een paar jaar vond ik het steeds  leuker worden en wilde zelf gaan beginnen met een eigen kweeknummer, ik vond toen de Parijse Frise erg mooi (nog steeds eigenlijk) en die wilde ik wel, maar Gerard zei probeer eerst een ander soort en dat werd een kleurvogel de Isabel en de Goudisabel, de vogels gekocht toen bij Willem v/d Brink die sommige nog wel kennen denk ik.
De kweek ging goed en toen kwam het spannende de tentoonstelling, ik verwachte niets want het 1e jaar dan kom je pas kijken maar gelijk 2 prijzen, ja daar was erg blij mee, maar ik wilde een frise dus op zoek naar de Noord-Hollandse Frise en dat ging aardig goed een aantal leuke koppels aangeschaft en kweken maar en dat ging aardig goed, maar de Parijse bleef mijn voorkeur en nu komt het leukste uit een Noord Hollands koppel kwamen mijn 1e Parijse die waren dus niet ras zuiver, er was bij de aankoop een keurmeester meegegaan want we wisten er niet veel van en op de tentoonstelling vroeg diezelfde keurmeester waar hebben jullie die aangeschaft en wij zeiden daar ben je zelf bij geweest, je kon het niet zien aan de ouders maar waarschijnlijk was er in de voorouders Parijse in gekweekt jammer maar dat komt nog steeds voor.
Zijn toen wel langzamerhand overgegaan naar mijn favoriete vogel de Parijse, hen daar jaren mee gekweekt en met leuk resultaat, jammer is dat als je er nieuw bloed wil bij kopen je soms beduveld word en het zijn dure vogels dus na jaren toch maar over gegaan op de Zuid Hollandse Frise, 2 kwekers gingen stoppen hebben we daar hele leuke koppels kunnen kopen dat waren wel eerlijke kwekers en die heb ik nog steeds, het is zeker leuk dat we allebei de vogelsport leuk vinden en overal met zijn 2en naar toe gaan, zeker bij een onderling tentoonstelling is dat makkelijk want dan ga je met meer vogels naar de show en dan is het best wel veel keer de trap af met kooien.
In de eerste jaren bij de vereniging was ik er niet veel bij maar dat veranderde, ik ging meehelpen ik begon met de verloting in het SEB gebouw en zo ging het verder, toen in het bestuur als commissaris en later als ringencommissaris daarna werd ik penningmeester.
Als er een tentoonstelling was de eerste jaren werden mijn kinderen op vrijdag naar opa en oma gebracht en op zondag kwamen ze weer terug, ja alles voor de club maar je deed het met alle plezier.
Onze slaapkamer was de opslagruimte voor de boodschappen die in die tijd werden opgehaald bij de leden voor de boodschappenmanden voor de verloting en dat was toen heel veel.
Ik heb jaren geleden ook onze vlag gemaakt en daar ben ik nog steeds trots op want hij hangt nog steeds boven onze trots de prijzentafel.
Het was en nog steeds een leuke vereniging we hebben een mindere tijd gehad maar dat duurde niet lang en zo zijn we waar we nu zijn een goed, leuke en gezonde vereniging met een paar gekken die (bijna) alles doen voor de club en je moet wat over hebben voor je club vind ik.
Tijdens de tentoonstelling is het altijd spannend maar wel een leuke tijd vooral de chocomel is altijd lekker dan.
Zo dit is mijn verhaal het duurde even maar nu is het er toch van gekomen.
Sportgroeten Jenny Rijntjes-Tito

spacer