Verhalen van, voor en over kwekers

BINNENGEKOMEN MAIL VAN EEN BELGISCHE VOGELLIEFHEBBER een compliment voor al de leden van de EUKV
Van: Alfons Reynders [mailto:fonsreynders@skynet.be]
Verzonden: maandag 22 februari 2016 17:53
Aan: mulderco@kpnmail.nl
Onderwerp: Liefhebbers
Hallo Ik heb eens rond gekeken op jullie site en ik ben helemaal overdonderd, hoe dat jullie alles aan elkaar vertellen en mekaar helpen dat overtreft alles, het kan niet anders dat jullie een zeer aangenaam en een leerzaam clubje zijn, dat heb ik zelf nog nooit gezien, zelfs nog niet van gedroomt een dikke proficiat aan iedere liefhebber.
Ik ben kweker van een exoten soort maar bij ons in de club is er veel jalozie onder de liefhebbers, er worden te veel groepjes gevormd en dat vind ik zeer jammer, en ook het is levensgevaarlijk om bij ons in de club een vogel te kopen van een andere liefhebber, 9op10 ben je er aan voor de moeite en weg vogel en weg centjes.
Als ik op de bijeenkomsten kom zegde ik vroeger altijd wat ik tegen gekomen was goed of slecht ik zegde het altijd, maar daar ben ik van terug gekomen, waarom omdat ik altijd alleen was die iets durfde te zeggen dat het slecht was of het beter kan er werd wat mee gelachen en dat was het een helpent woord heb ik nooit gehad, een clubje dat moet samen hangen en leren van iedereen want elk een van ons komt wel eens iets tegen dat goed of slecht is.
Jammer dat ik in BelgiŽ woon anders werd ik meteen lid van jullie club in Utrecht.
Nog heel veel plezier met de club en de leden
. Mvrg. Alfons.
PS Inmiddels is Alfons lidvan onze vereniging geworden Hartelijk welkom.

E.U.K.V. bestaat in 2019, 110 jaar .
Nog even en dan is het zover, de Eerste Utrechts Kanarie Vereniging viert in 2019 haar 110 jarig bestaan.
Opgericht 17 februari 1909 te Utrecht.
Op zondag 17 februari 2019 zullen we dit met de leden bescheiden gaan vieren ,verder zal heel 2019 in het teken staan van ons 110 jarig bestaan.
Onze vogelbeurzen en natuurlijk de onderlinge tentoonstelling zullen een feestelijk tintje krijgen.
De E.U.K.V. is door de jaren heen een gerenommeerde vogelvereniging geweest ,met diverse landskampioenen en wereldkampioenen in de gelederen , ook waren we regelmatig clubkampioen op de diverse wedstrijden.
Wetende dat begin 1900 alles begon met de zang van de Harzer kanarie en dit een vlucht kreeg naar diverse kleurslagen Kleurkanaries, vele rassen Postuurkanaries ,Waterslager en de Exoten en Kromsnavels.
Begrijpelijk is het dan ook dat veel verenigingen het woord kanarie in hun benamingen hebben ,heden ten dagen zou vogelvereniging beter passen.
De E.U.K.V. was in 1953 medeorganisator van de wereldtentoonstelling welke werd gehouden in het Oranje huis, Nieuwekade 30 te Utrecht.
Ook willen we u een bezoek aan onze website aanraden, vooral in de rubriek E.U.K.V. in vroegere tijden staan leuke foto's ,verhalen advertenties enz.
Onze vraag is dan ook ziet u voor u bekende personen op deze foto's geeft u de naam even door aan het secretariaat van de vereniging.
Alle namen van de afgebeelde personen zijn nog niet bekend ,maar we schieten op.
Wilt u eens kennis maken met onze vereniging loop dan eens binnen op een vogelbeurs, 3e zondag van de maand of op onze onderlinge vogeltentoonstelling.
Adres Oregondreef 33 te Utrecht.
Voor informatie over de vereniging www.eukv.eu of 030-2421782.
Groeten namens de E.U.K.V. ,secretaris Freek Luider.

Wat te doen na mijn pensioen ?
Aankomende jaren zullen veel mensen de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken en zullen denken wat nu ?
Voor hobby's of een of andere vrijetijdsbesteding was geen tijd, of werd geen tijd vrijgemaakt.
Wat dreigt is het befaamde zwarte gat, of de geraniums.
Daar kan nu verandering in komen, door je te oriŽnteren op de markt,wat is er en wat vind ik leuk om te doen.
Vrijwilligerswerk?, tuinieren?, wat meer de natuur in ?, er is genoeg waarmee de dag gevuld zou kunnen worden.
Het houden van vogels behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, dit kan d.m.v. een vogel als gezelschapsdier in de huiskamer, een gezelschap voliŤre met hierin natuurlijk een niet teveel aantal aan kleurrijke vogels die elkaar prima verdragen.
Ook is er de mogelijkheid tentoonstellingsgericht vogels te gaan houden, de mogelijkheden hiervoor zijn ongekend.
Het leuke hieraan is dat je als liefhebber vogels kunt kiezen hiervoor welke je persoonlijke voorkeur genieten.
Wij van de Eerste Utrechtse Kanarie Vereniging staan met onze kennis op het gebied van vogels tot uw beschikking, vragen over huisvestiging,voedering , vogelwelzijn, kweek enz.
U kunt ze stellen en we doen ons best een passend antwoord te geven hierop.
De E.U.K.V. staat al ruim 100 jaar op de vogellandkaart en hoopt hier nog lang op te blijven.
Heeft in interesse in de vogelsport en wilt u wat meer hierover weten, loop gerust even binnen op een verenigingsavond de 1e dinsdag van de maand, of op een van onze maandelijkse vogelbeurzen ,of onderlinge tentoonstelling.
Ook ligt hier een kans voor onze vogelliefhebberij, de jeugd (mag het eigenlijk niet zeggen) lijkt me voorlopig verloren voor onze mooie hobby, dus laten we proberen de wat ouderen onder ons bij onze vogelsport te betrekken.
Dit is natuurlijk iets wat we met zijn alle zullen moeten proberen, leden zullen ook hun schouders er onder moeten zetten en mensen enthousiasmeren voor onze mooie vogelsport en onze vereniging natuurlijk.
Hopende U eens te mogen ontmoeten op een van onze activiteiten.
Secretaris E.U.K.V. Freek Luider.


Word lid van de EUKV,
een gezellige vereniging,
we organiseren regelmatig leerzame informatieavonden, vogelbeurzen, maar ook kaart-en spellenavonden.
Als bondslid ontvangt u het maandblad van de NBvV